zaterdag 27 maart 2010






Vandaag een deel van de slaapkamer verhuisd naar onze nieuwe slaapkamer. lotte is wat ziek en sliep heel de namiddag maar is ondanks het over en weer geloop met stukken slaapkamer niet wakker geworden.

zondag 21 maart 2010



Een jaar geleden kregen we, na een paar keer ellende in ons huis, het idee om een grondige verbouwing te gaan doen.
Eerst een architect gezocht (wat zijn die duuuuuur !!), aannemer gezocht, offertes laten maken, veel opzoekwerk gedaan bij de gemeente (daar hoor je elke keer wat anders, afhankelijk van wie er aan het loket zit), veel telefoontjes enz...
75 dagen gewacht op de bouwvergunning en plots stond die in de voortuin op een plakaat :-)

Wat gaan we doen: draagmuur die tussen de eetkamer en woonkamer staat eruit slopen en poutrel steken, wc en oude douche beneden afbreken, de valse wanden afbreken.
Achteraan 20 m² bijaan bouwen met een lichtstraat tussen het nieuwe en oude deel en een grote schuifdeur aan de achterkant.
Heel de benedenverdieping wordt (na verwijderen van het oude bezetsel) opnieuw bezet, nieuwe plafonds, nieuwe vloer....
Een nieuw toilet in het nieuwe deel.
Overal centrale verwarming installeren.
De bestaande schouw met open haard afbreken.
...

Ondertussen hebben we van de zolderkamer die ooit in twee verdeeld is geweest terug 1 kamer gemaakt. Scheidingsmuur eruit (stof, vuil..), veel puin weggedragen naar het recyclagepark, nieuwe plafond erin, nieuwe vloer, gyproc tegen de muren, schilderen...
In de loop van de komende weken verhuizen we onze slaapkamer naar die zolderkamer en verhuizen we een deel vd woonkamer naar de slaapkamer die dan leeg is.
Nog veel werk dus.