vrijdag 30 april 2010

Na een nacht met veel regen en wind toch nog redelijk rustig weer vandaag om buiten verder te werken.

De afvoerbuizen zijn verder aangepast en aangelegd en verbonden. De wc kan terug gebruikt worden, joepie!!!
Dinsdag wordt het beton gestort, we gaan ineens ook al een terras aanleggen,dan hoeven we dat achteraf niet meer te doen. Dat beetje meer beton zal de zaak ook niet maken.

een bovenaanzichtje :


Nog wat fotos van een schouwke dat afgebroken is (weer stof):

donderdag 29 april 2010

stof stoffer stofst....

Vandaag een warme dag...
En weer veel gebeurd.
De put voor de septische tank is, met de hand !!, uitgegraven onder een toch wel erg warme zon. De tank zit netjes in de grond. Morgen aansluiten en we kunnen weer op een normale wc.. jihaaa.
De afvoer van de badkamer is verlegd... eindelijk verlost van dat rotputje.. de afvoer gaat nu rechtstreeks naar de grote rioolbuis in de kelder.. heerlijk!
Het wc en douchekotje is afgebroken, het stuk muur dat moet blijven staan is afgeslepen.. gevolg: alles maar dan ook alles onder een laag rood stof. Hatsjoe.
Alle gyproc is afgebroken, oude tegels afgekapt... alles naar de container afgevoerd door heel veel over en weer lopen met een kruiwagen.



Dit zit achter de gyproc en achter het oude douche en wc-kotje :

Ondertussen gaat ook het gewone leven door, kids moeten naar school, in bad, in bed. en zich bezig houden op enkel de boven verdiepingen... zal nog even doorbijten zijn.

dinsdag 27 april 2010

en toen stond heel de straat geblokkeerd en sneuvelde de voordeur...

Een bewogen dinsdag.

Om 8 u zou de ingenieur even langskomen om het probleem vd fundering te bekijken, om half 9 maar eens gebeld waar hij bleef. gelukkig was hij er even later. Probleem was snel opgelost zonder al te veel extra werk.

Om10u zou de afvalcontainer afgezet worden dus gisterenmorgen al verkeersbordjes (verboden parkeren) gezet.
Toch stond er vanmorgen iemand geparkeerd, we dachten iemand die zijn of haar kind even kwam afzetten aan school maar helaas na een dik uur stond de auto er nog steeds. Even gaan rondvragen of iemand de auto kende, maar niemand.
Politie erbij, die lieten een takelwagen komen. Ondertussen arriveerde de oplegger met container, die moest nog even opzij blijven wachten tot de auto weg gesleept was en ook de camion die cement, betonblokken, wapennetten en septische tank enzo kwam leveren, kwam net op dat moment aan. De buurvrouw die net dan moest wegrijden... Gevolg: alles geblokkeerd. Enfin, staan we ook eens in de aandacht, hahaha..


De septische tank past niet door onze gangdeur dus via de buren twee huizen verder door hun garage, twee tuintje door naar onze tuin gesleurd. Zwaar geval die tank !


Funderingen verder uitgegraven vandaag en beton gedraaid en gegoten.


De rest van het materiaal stond nog op straat dus met de kruiwagen naar binnen gedragen... helaas is toen het glas van de voordeur gesneuveld. Gelukkig is dat verzekering. Vorlopig is de deur dicht met een plaat.





maandag 26 april 2010

De eerste dag met Walter, de aannemer. Weer veel geschupt, gekapt en afgebroken.
Waar de fundering moet komen zit op 2 meter nog geen vaste grond... (blijkt daar de beerput van de buren naast te lopen).. een probleem waar morgenvroeg de ingenieur naar komt kijken.
De wc is ondertussen afgebroken, afvoer put weggekapt, afvoer van de badkamer blootgelegd...
Alles ruikt nu naar muffe grond... bah.
Morgen wordt de afvalcontainer gebracht, dan kan er een schouw worden afgebroken en dat puin samen met het teveel aan grond van buiten afgevoerd worden...
De nieuwe septische tank (in kunststof) wordt geleverd  en kiezels voor de betonplaat.



zaterdag 24 april 2010

ons toilet voor de komende weken.. de campa potti

vrijdag 23 april 2010

Vrijdag....5 dagen van schuppen en rondzwaaien met een voorhamer en drilboor en veel puin over en weer dragen achter de rug....en vastgesteld dat onder het terras een heuse ondergrondse constructie steekt... indrukwekkend. De putten zijn geruimd.. 10000 liter en de camion zat vol...

De parkeerborden zijn opgehaald bij de gemeente... 100 euro waarborg... ja amai.

Ondertussen ook nog steeds wachtende op de EPB-startverklaring.. moest al een week geleden in orde geweest zijn... helaas... maar daar liggen we niet wakker van...andere dingen genoeg :-)



zondag 18 april 2010









Vandaag mooi weer (al meer dan een week mooi weer trouwens) dus ideaal om het terras uit te breken.

Alle klinkers eruit en opgestapeld... een hele karwei.